Covid 19

Vi tror faktiskt att vår plats behövs lite extra mycket just nu. För ska en vara någonstans i dessa tider så är det väl just i naturen, där luften är fri och det är lättare att hålla avstånd.
Alla gemensamma ytor hos oss är utomhus och plats finns det gott om.
Med det sagt ska ni givetvis inte ge er iväg om ni har symtom, och tänka på att tvätta och sprita händerna noggrant som vanligt.
Om ni skulle bli sjuka nära inpå ert bokade datum så hjälper vi er att boka om till annat datum under säsong i mån av plats. Läs mer om avbokningspolicy här.

 

iw20_dsc00615.jpg
brunnsbacka (kopia).jpg

Kring Kroksjön

Kroksjöns Skogsretreat ligger vackert belägen i Gens vik med möjlighet till bad, roddturer, fiske och bastu, såväl som bär- och svampplockning på höstkanten. 
Här kan ni ströva längs fina Brunnsbackaleden, ca 7 km genom varierat och vackert landskap. Stanna till vid den gamla sågkvarnen i Brunnsbacka på vägen där tiden tycks stå still. Eller ta en promenad bort till naturreservatet Ödegärdet, där bokskogen bjuder in i sina stora salar.
För er som gillar att cykla finns till exempel Hylteslingan att trampa på, 165 km hela vägen runt. 

I närområdet finner du bland annat Gården Byns gårdsbutik, Unnaryds Hembygdspark med bonadsmuseum och sommarkafé, Butik Paletti, Bäck Kafé och Bageri, och Tiraholms Fisk. 

Om oss och skogen

Kroksjöns Skogsretreat drivs av Andrea, Kristoffer och Forest Tribe AB, på gården Åbygget utanför Unnaryd.
För snart ett decennium sedan köpte vi gård och tillhörande skogsmark tillsammans med några vänner och familj, med drömmen att kunna leva och verka på samma plats, att få vara nära naturen, och att få pyssla med sånt vi tycker är kul!
Men också för att kunna ha en tillvaro där vi själva bestämmer takten, där det finns utrymme för kreativitet
 och reflektion, och möjligheten att hålla en livsstil som kräver mindre av Moder Jord. 

Vi har skapat Kroksjöns Skogsretreat av flera anledningar.
Dels för att vi vill inspirera fler människor till att komma ut i naturen och för att vi gillar att bjuda på fina upplevelser, men det är också lite av ett politiskt statement.
Med verksamheten vill vi visa på att det faktiskt går att göra mer av sin skogsfastighet än vad det konventionella skogsbruket har att erbjuda idag. 
Att man också kan bruka sin skog genom att tillvarata dess sociala värden så som hälsa och rekreation.
En mångfaldig skog som får stå kvar tjänar dessutom till så mycket mer; bevarande av arter, bindning av koldioxid, minskad risk för skogsbränder och virussjukdomar till följd av monokultur etc.
Genom att besöka oss så bidrar ni också till att möjliggöra detta.

I slutet på juni och början på augusti håller retreatet tillfälligt stängt för att göra plats för en annan spännande tillställning här i skogen; nämligen festivalen Into the Woods. Detta är en tillställning fullproppad med bra musik, hållbarhetsfrågor, hantverksworkshops och god ekologisk mat. 
Årets festligheter sker på grund av rådande omständigheter i en ny tappning. 
Kika gärna in och läs mer här!

unnaryd_glamping_webb-joakimjarleklint-0