DJI_0324_edited.jpg

Retreat yourself

Lämna vardagens jäkt för ett slag och upptäck lyxen i det enkla. I att tända en brasa och höra hur det sprakar, eller att känna mjuk mossa under fötterna. I att få spendera kvalitetstid tillsammans, eller helt enkelt bara vara. 
Kroksjöns Skogsretreat är en liten naturoas i den småländska delen av Halland, närmare bestämt vid norra stranden av Kroksjön utanför Unnaryd i Hylte kommun.
Här avnjuter ni stillhet och komfort, mitt i den rogivande och vackra grönskan.

 

Att komma hit vill vi ska kännas som att komma hem.
Inte genom att efterlikna någons vardagsrum eller så, utan genom det faktum att vi alla är en del av naturen och naturen en del av oss. Att det händer något med oss när vi får vistas kravlöst i vild natur. Att fåglar som sjunger, skogens alla dofter, en insekt som kryper längs trädstammen.. det får oss att må bra helt enkelt. Och agera lite lättare utifrån våra innersta drömmar och värderingar. 
Utifrån vad som känns viktigt, på riktigt. 

Vårt retreat är en helhetsupplevelse som passar utmärkt såväl för en romantisk getaway på tu man hand, ett spännande äventyr för den lilla familjen eller för er som vill unna varandra och er själva något extra. 
 
Varmt välkomna hit i sommar!

Våra boenden

Upplev det bästa av två världar; Att vara omgiven av den vilda naturen och samtidigt avnjuta komforten av ett skönt hotellrum. I våra mysiga canvastält får ni möjlighet till just detta.
Tälten är fint inredda med bäddade dubbelsängar, plädar, sittmöbler och mysbelysning. En kamin finns i varje tält som kommer få dig att välkomna regnrusk och att få kura ihop sig framför brasan med en god bok och en kopp te. 
Myggnät finns för dörrar och fönster. Tältduken är i tjock, vädertålig canvas som hindrar regn och fukt att tränga in.
Mest perfekt och mysigt för två, men om barnen eller någon extra vän vill hänga med på äventyr så finns det plats för fyra i ett av tälten. 

 

00100lrPORTRAIT_00100_BURST2020052111531

Ö-Sviten

På den lilla halvön i Gen's vik finner ni detta exklusiva boende. Ro tvärs över viken (ca 3 min) och anländ till er egen brygga och alldeles egna plats. 

Här står ett vackert canvastält inbäddat bland lövens grönska, förankrat på ett litet trädäck och väntar er ankomst. I priset ingår en matlåda full med fina ekologiska råvaror och recept för hela vistelsen som ni tillagar på egen hand i det gemensamma uteköket på andra sidan viken.
Roddbåt/kanot ingår i det här boendet så passa gärna på att ta en härlig tur på sjön. Kanske ro ut en sen kväll och se när stjärnhimlen breder ut sig på den spegelblanka vattenytan?

Skogsudden 

Skogsudden är belägen på andra sidan viken sett från Ö-sviten, med dörröppningen mot sjön och soluppgången, och bara några stenkast från kök och toalett.

Hit tar ni er enklast till fots på en liten skogsstig, men möjligheten finns såklart att välja fågelvägen över sjön via roddbåt!

I priset ingår en matlåda full med fina ekologiska råvaror och recept för hela vistelsen som ni tillagar på egen hand i det gemensamma uteköket.

Önskar ni ta en tur på sjön finns en roddbåt/kanot till ert förfogande som även delas med andra gäster.

Går att boka för upp till 4 personer.

Observera att maten ej ingår automatiskt för de extra personerna utan skall beställas till vid bokning.

unnaryd_glamping_webb-joakimjarleklint-0
IMG_9389_edited_edited_edited.jpg

 Klippkanten

Som namnet avslöjar ligger det här fina tältet på en liten höjd, omgivet av fågelsång från skira bokträd och ca 3 minuter från sjön och bastuflotten. Klippkanten är vårt mest avskilda boende, men fortfarande bara en knapp 5 min. promenad från uteköket. I priset ingår en matlåda full med fina ekologiska råvaror och recept för hela vistelsen som ni tillagar på egen hand i det gemensamma uteköket.

Önskar ni ta en tur på sjön finns en roddbåt/kanot till ert förfogande som även delas med andra gäster.

Toalett och bad

Ta gärna ett uppfriskande dopp i sjön närhelst andan faller på. Vi ber er dock vänligast att ta hänsyn till miljö och mikroorganismer genom att endast använda miljövänliga produkter i sjön. 
En enkel men fin utomhustoalett finnes i närheten av uteköket. 

IMG_8600.heic

Gården Byns Matlåda

En låda full med härliga råvaror och goda recept för hela er vistelse från Unnaryds gårdsbutik Gården Byn ingår när ni bor hos oss. Den innehåller allt ni behöver för att svänga ihop lyxiga och goda måltider i uteköket. Det enda ni behöver ta med är vinflaskan/annan favoritdryck till middagen.

IMG_9350.heic