into_the_woods_fb_joakimjarleklint-00465_edited.png

Gården Byns Matlåda

Vi tycker att det ska vara roligt, lagom utmanande och att det såklart ska smaka riktigt gott när man lagar mat utomhus.
I samarbete med matinspiratören och hållbarhetskonsulten Jessica Johansson, och Unnaryds egen gårdsbutik Gården Byn har vi plockat ihop en fantastisk matlåda med ekologiska, fina råvaror och enkla recept för hela er vistelse, som ingår när ni bor hos oss. 

Lådan är proppad med nyskördade grönsaker och primörer/vilda växter och det bästa tillgängliga för säsongen i Halland och Småland, från småskaliga, regenerativa bönder och mathantverkare som har kvalité och hållbarhet i fokus. Och det känns på smakerna! 

 

Ingredienser finns till 2 middagar, 1 picknicklunch, 2 frukostar och något sött till kaffet. 
Räkna med sådant som lokalproducerade ostar och yoghurt, härfångad fisk från Bolmen, vilt från kringliggande skogar, och primörer från de finaste välmående jordar. Recepten är omsorgsfullt

komponerade för att ge en riktigt god smakupplevelse, och på samma gång vara lagom enkla för att lyckas med som nybörjare i ett utekök.
Det enda ni behöver ta med är vinflaskan/annan favoritdryck till middagen.


Går självklart att anpassa efter allergier/intoleranser eller vegetarisk/vegansk kost men observera att alla i sällskapet får samma recept. Ange specialkost vid bokning. Vet du med dig att du har en ovanlig eller svår allergi kan det vara bättre att ta med egen mat. Kontakta oss så diskuterar vi!

Lådan, som är en kylbox, levereras i samband med incheckning. Råvarorna kan förvaras i boxen, eller i egen hylla i kylskåpet. 

 

Uteköket

 I vårt välutrustade utekök finns köksgeråd, eldfat murikkor och kastruller.
Tillgång till färskt vatten samt ett solcellsdrivet kylskåp där varje boende har varsin hylla för kylvaror. Ekologiskt kaffe och té finns alltid i köket.

Matlagning utomhus tar lite längre tid än vanligt, till exempel att tända elden och koka upp vatten. Låt det få vara en del av upplevelsen! 
På ankomstdagen går vi igenom hur allt fungerar.

Frukostplättar
press to zoom
Utsikt från uteköket
press to zoom
iw20_dsc00044.jpg
press to zoom
into_the_woods_fb_joakimjarleklint-00425
press to zoom
iw20_dsc00369.jpg
press to zoom
Kökstältet
press to zoom
1/1