top of page

Om oss och skogen

Kroksjöns Skogsretreat drivs av Andrea, Kristoffer och Forest Tribe AB, på gården Åbygget utanför Unnaryd.
För snart ett decennium sedan köpte vi gård och tillhörande skogsmark tillsammans med några vänner och familj, med drömmen att kunna leva och verka på samma plats, att få vara nära naturen, och att få pyssla med sånt vi tycker är kul!
Men också för att kunna ha en tillvaro där vi själva bestämmer takten, där det finns utrymme för kreativitet
 och reflektion, och möjligheten att hålla en livsstil som kräver mindre av Moder Jord. 

Vi har skapat Kroksjöns Skogsretreat av flera anledningar.
Dels för att vi vill inspirera fler människor till att komma ut i naturen och för att vi gillar att bjuda på fina upplevelser, men det är också lite av ett politiskt statement.
Med verksamheten vill vi visa på att det faktiskt går att göra mer av sin skogsfastighet än vad det konventionella skogsbruket har att erbjuda idag. 
Att man också kan bruka sin skog genom att tillvarata dess sociala värden så som hälsa och rekreation.
En mångfaldig skog som får stå kvar tjänar dessutom till så mycket mer; bevarande av arter, bindning av koldioxid, minskad risk för skogsbränder och virussjukdomar till följd av monokultur etc.
Genom att besöka oss så bidrar ni också till att möjliggöra detta.


 

TältetLångtifnrnn.jpeg
Hallifornia-in-to-the-woods-2018-FB-72844.jpg

Into the Woods

I mitten på sommaren, när naturen står i full blom och det är ljust långt in på kvällarna, hålls ytterligare en spännande tillställning här i skogen; nämligen Into the Woods. Här tar besökarna del av fantastiska konserter med solnedgången över sjön som fond .
Under dagen spännande workshops inom allt från hantverk och hållbar omställning till yoga och dans, dopp i sjön, bastubad eller bara njuta av fin natur i gott sällskap.

Vi kommer att släppa ett begränsat antal biljetter för de som vill kombinera festivalupplevelse med övernattning hos oss.
Mer info kommer.
Kika in och läs mer om Into the Woods så länge!

Obs! Retreat och konserter pågår aldrig samtidigt, så du som kommer hit för att njuta tystnad och stillhet kan vara lugn..

bottom of page