top of page
Brunnsbacka Sågkvarn
bakgrund_liggande.jpg

Kring Kroksjön

Kroksjöns Skogsretreat ligger vackert beläget i Gens vik med möjlighet till bad, roddturer, SUP, fiske och bastu, såväl som bär- och svampplockning på höstkanten. 
Här kan ni ströva längs fina Brunnsbackaleden, ca 7 km genom varierat och vackert landskap. Stanna till vid den gamla sågkvarnen i Brunnsbacka på vägen där tiden tycks stå still. Eller ta en promenad bort till naturreservatet Ödegärdet, där bokskogen bjuder in i sina stora salar.

I närområdet finner du bland annat Gården Byns gårdsbutik, Unnaryds Hembygdspark med bonadsmuseum och sommarkafé, Butik Paletti, Bäck Kafé och Bageri, och Tiraholms Fisk. 

Upplev mer på cykel

Sugen på att se dig mer omkring? Vi har ett par cyklar för uthyrning (först till kvarn) som du kan lägga till när du bokar. Mängder av fina platser och besöksmål finns att upptäcka i närområdet, och cykelleden Hylteleden går förbi här, 165 km hela vägen runt. Kanske kommer du till och med till oss på cykel?
Cyklarna är av typen "damcyklar", och endast i vuxenstorlek. Bokas för hela vistelsen och levereras vid incheckning.

Uppleva

Vedeldad bastu

Lyxa till din vistelse med en avkopplande spa-stund i vår vedeldade bastu. Belägen på en flotte i viken åtnjuter du en fantastisk utsikt och har nära till ett svalkande dopp.  Lite särskilt magiskt blir det under stjärnklara kvällar när himlen reflekteras i den stilla sjön, och dimman dansar över vattenytan... 

Bastun ingår när ni bor här hos oss, och ni tänder själva när andan faller på. När bastun är tänd värms en vattenbehållare ovanför kaminen så att du kan avsluta med en varm tvagning om så önskas.
 

Kopia av LIN_2270.jpg
bakgrund.png

Skogsbad

Att vistas i skog och mark har bevisat stärkande effekter på immunförsvaret och på kroppens förmåga till återhämtning och vila. Häng med vår naturhälsoguide på en lugn vandring i omgivningarna där vi utforskar vår alldeles egna relation till den läkande skogen genom alla våra sinnen. Övningar i naturnärvaro varvas med spännande information om skogens välgörande effekter.
Beställes i samband med bokning och betalas på plats med kort eller swish.

Tid: 2 h

400:- per person. Minst 2 personer

Sinnesstig
bottom of page