Vedeldad bastu

Lyxa till din vistelse med en avkopplande spa-stund i vår vedeldade bastu. Belägen på en flotte i viken åtnjuter du en fantastisk utsikt och har nära till ett svalkande dopp.  Lite särskilt magiskt blir det under stjärnklara kvällar när himlen reflekteras i den stilla sjön, och dimman dansar över vattenytan... 
När bastun är tänd värms en vattenbehållare ovanför kaminen så att du kan avsluta med en varm tvagning om så önskas.

Bastun ingår när ni bor här hos oss, och ni tänder själva när andan faller på.     

Bastuflotten.JPG
Brunnsbacka Sågkvarn

Kring Kroksjön

Kroksjöns Skogsretreat ligger vackert beläget i Gens vik med möjlighet till bad, roddturer, fiske och bastu, såväl som bär- och svampplockning på höstkanten. 
Här kan ni ströva längs fina Brunnsbackaleden, ca 7 km genom varierat och vackert landskap. Stanna till vid den gamla sågkvarnen i Brunnsbacka på vägen där tiden tycks stå still. Eller ta en promenad bort till naturreservatet Ödegärdet, där bokskogen bjuder in i sina stora salar.
För er som gillar att cykla finns till exempel Hylteslingan att trampa på, 165 km hela vägen runt. 

I närområdet finner du bland annat Gården Byns gårdsbutik, Unnaryds Hembygdspark med bonadsmuseum och sommarkafé, Butik Paletti, Bäck Kafé och Bageri, och Tiraholms Fisk. 

Skogsbad

Att vistas i skog och mark har bevisat stärkande effekter på immunförsvaret och på kroppens förmåga till återhämtning och vila. Häng med vår naturhälsoguide på en lugn vandring i omgivningarna där vi utforskar vår alldeles egna relation till den läkande skogen genom alla våra sinnen. Övningar i naturnärvaro varvas med spännande information om skogens välgörande effekter.
Beställes i samband med bokning och betalas på plats med kort eller swish.

Tid: 2 h

400:- per person. Minst 2 personer

Sinnesstig